Välkommen till East India

Här kan du njuta av autentisk välsmakande indisk mat av högsta kvalité!

Oavsett om du besöker oss på lunch, middag eller kanske bara lite dryck och snacks efter en lång arbetsdag, så garanterar vi att vi kommer göra allt för att din upplevelse skall bli så trevlig som möjlig!

Förutom vår exklusivt ombonade matsal finns här också en lounge där du kan njuta av ett glas vin eller öl medan du väntar på bord. Våra stora matsalar lånar sig utmärkt till affärsluncher eller större sällskap!

Vi på East India har gedigen erfarenhet av Indisk mat. Vi lagar all vår mat från grunden, med stort fokus på ekologiska råvaror.

Vi är kravmärkta

  • Öppettider

    Måndag till Torsdag: 11:00-23:00 (köket 11:00-22:00)
    Fredag: 11:00-00:00 (köket 11:00-23:00)
    Lördag: 13:00-00:00 (köket 13:00-23:00)
    Söndag: 13:00-22:00

  • ADRESS

    Kommendörsgatan 46
    114 58 Stockholm
    Sverige

Lunchmeny

Serveras vardagar mellan 11:00 och 14:30

MÅNDAG






TISDAG






ONSDAG






TORSDAG

1. Chicken Pasanda







FREDAG






Förrätter

  • Eastern Scampi
    110:-
    Marinerad och friterad scampi serveras med chutney
  • Grönsakspirog med skivad aubergine
    95:-
    Krispig ,vegetarisk pirog och friterad aubergine serveras med dipsåser
  • Mixed Vegetarisk Pakora
    95:-
    Friterade grönsaker, färskost och champinjoner serveras med chutney
  • Chicken Lolipop
    105:-
    Friterad kycklinglårfilé med färska örter serveras med chutney
  • Eastern Veg Biffar
    95:-
    Örtmainerade biffar serveras med söt och syrlig chutney
  • Papadam
    55:-
    Indiska linschips serveras med chutney
  • MIX Grill (tre grillrätter på en tallrik)
    130:-
    Lamm kebab, scampi och kyckling grillas och serveras med grön chutney och sötpotatis
  • Fish Chops
    95:-
    Fisk tillagas med traditionell indisk kryddblandning och friteras, serveras med tamarind chutney.
  • Paneer Shasliq
    95:-
    Hemlagad indisk ost, marinerad med örter, kryddor och lök, kolgrillas på spett i tandor och serveras med husets speciella sås

Side Dishes

  • Palak Vadji
    95:-
    Spenat stekt i fem olika kryddblandningar och tillagas i currysås.
  • Daal Makhni
    95:-
  • Mixed Vegetarisk Curry
    95:-
    Färska blandade grönsaker tillagade med tomat och färsk koriander i curry.
  • Aubergine Dolma
    95:-
    Färsk aubergine tillagas med tomat och husets egen kryddblandning i yoghurtsås.

Huvudrätter

Fågel

  • Chicken Tikka Masala
    195:- | *249:-
    Marinerad och grillad kycklingfilé serveras i en cashewnötbaserad tomatsås

    *Eko

  • Chicken Korma / Chili Chicken Korma
    195:- | *249:-
    Kyckling med cashewnötter, färsk kokos, mandel, vitlök, ingefära och gurkmeja i en riktigt krämig sås.

    *Eko

  • Chicken Balti / Mango Chicken Balti / Papaya Chicken Balti
    209:- | *249:-
    Balti är en gryta som tillagas med paprika, lök och färsk koriander i en syrlig mellanstark sås

    *Eko

  • Eastern Chicken Karai / Mango Chicken Eastern Karai
    209:- | *249:-
    Tillagas med sambal, ingefära, vitlök, paprika, champinjoner och färsk koriander.

    *Eko

  • Spicy Chicken Rista (Vindaloo)
    209:- | *249:-
    Kycklingfilébitar som tillagas med tre olika chilifrukter samt örter och tomatbaserad currysås

    *Eko

  • Tomatoe Chicken Dopiaza
    209:- | *249:-
    Kyckling med tomat, purjolök, spiskummin, färsk koriander och mycket lök i en mellanstark currysås

    *Eko

  • Chicken filet Grill / Tandoori Grill / Chili Grill / Garlic Grill
    219:- | *249:-
    Välj mellan olika marinader med en tandorisås vid sidan

    *Eko

  • Murag Palak
    209:- | *249:-
    Kyckling med spenat och champinjoner i currysås.

    *Eko

  • Duck green curry
    219:-
    Grillade ankfilébitar med örter, grön chili och färska grönsaker i en kokos- och currysås
  • Creamy Duck
    219:-
    Grillade ankfilébitar tillagas med cashewnöt, pistage, mandel,kokos, ingefära och vitlök i en krämig kormasås
  • Chicken Basanti
    209:- | *249:-
    Strimlad kycklingfilé tillagas med tomat, koriander, vitlök och ingefära i en mellanstark currysås

    *Eko

Ekologisk kyckling

  • Chicken Tikka Masala Mango Chicken Tikka Masala
    249:-
    Marinerad grillad kycklingfilé serveras i en cashewnötbaserad tomatsås.
  • Chicken Korma
    249:-
    Kyckling med cashewnötter, färsk kokos, mandel, vitlök, ingefära och gurkmeja i en riktigt krämig sås.
  • Chicken Balti / Mango Chicken Balti Papaya Chicken Balti
    249:-
    Balti är en gryta som är baserad på curry, cashewnötter, tomat, vitlök, ingefära, koriander och spiskummin.
  • Eastern Chicken Karai Mango Chicken Eastern Karai
    249:-
    Kyckling med sambal, ingefära, vitlök, paprika, champinjoner och färsk koriander.
  • Kycklinglårfilé Sizlar
    249:-
    Kycklinglårfilé marinerad med kockens speciella kryddblandning, grillad i lerugn

Fisk & Skaldjur

  • Masli Bhuna
    210:-
    Torskfilébitar tillagas i cashew-, tomat- och kokosbaserad currysås.
  • Kombi Fish Grill
    219:-
    Laxfilé och torskfilé med stekta grönsaker, serveras med masalasås
  • Malai Jhinga
    245:-
    Scampi med ingefära, vitlök, kokos, mandel, pistage och cashewnötter i kormasås
  • Lime & Chili Scampi
    245:-
    Med citrongräs, grön chili och färska örter i en kryddig currysås.
  • Rökt Lax med Mango
    220:-
    Marinerad och grillad laxfilé med stekta grönsaker och mango serveras med masalasås
  • Scampi Grill
    245:-
    Marinerad och grillad scampi med stekta grönsaker, serveras med masalasås

Vegetariska rätter

  • Pumpkin & Cheese Mushroom
    179:-
    Pumpa, svamp och hemlagad färskost med röd chili i currysås
  • Palak Paneer
    179:-
    Hemlagad färskost med babyspenat i cashewnötbaserad currysås
  • Shahi Paneer Gryta
    179:-
    Kryddig hemlagad ost tillagas med en tomatbaserad currysås.
  • Marlyn Lady Finger
    179:-
    Färsk okra stekt med grön chili, vitlök, ingefära och koriander i en tomatbaserad currysås
  • Aubergine Dholma
    179:-
    Aubergine i yogurthbaserad currysås med ingefära, vitlök, gurkmeja, kummin och grön chili
  • Tarrka Dal
    179:-
    Kikärtslinser i currysås tillagad med färsk ingefära, curryblad, pancfrö, vitlök
  • Desi Biryani
    189:-
    Vegetarisk risotto med blandade grönsaker, serveras med sås vid sidan om
  • Dal Makhni
    179:-
    Linser och bönor i krämig currysås tillagad med färsk ingefära, gurkmeja, vitlök och chili.
  • Mix Vegetarisk Karai
    185:-
    Blandade grönsaker med hemlagad ost i en stark currysås
  • Alo Gobi
    179:-
    Potatis och blomkål med färsk koriander i en mellanstark currysås
  • Sabji kofta
    179:-
    Grönsaksbullar med koriander, spiskummin, grön chili, garam masala och husets egen kryddblandning.

Lammrätter

  • Lamm Tikka Masala
    239:-
    Marinerade, grillade lammfilébitar tillagas i en cashewbaserad tomatsås.
  • Lamm med Mango & Kokosnöt
    215:-
    Lammfilébitar tillagas med skivad mandel, vitlök, ingefära och spiskummin i cashenötwsås
  • Lamm Korma / Biff Korma
    215:-
    Cashewnötter, färsk kokos, mandel, vitlök, ingefära och gurkmeja i en riktigt krämig sås
  • Lamm Grill
    249:-
    Marinerad, grillad lammfilé med smörtstekta grönsaker och sås vid sidan om.
  • Lamm Palak / Biff Palak
    219:-
    Lamm med spenat och champinjoner i currysås
  • Lamm Methi / Biff Methi (eko)
    219:-
    Lammfilé, marinerad med spiskummin, vitlök, ingefära och gurkmeja. Tillagas med med methi blad (fänkål) och champinjoner i currysås.
  • Lamm Balti/Biff Balti
    219:-
    Balti är en gryta med paprika, lök och färsk koriander med syrlig, mellanstark sås
  • Lamm Karai/ Biff Karai
    219:-
    Tillagas med sambal, ingefära, vitlök, paprika, färska champinjoner och färsk koriander (stark)
  • Hot Green Chili välj mellan Lamm/Biff
    219:-
    Mix av olika chilifrukter, inspererad av vindalo.
  • Lamm Malai Kofta
    215:-
    Lammfärsbullar tillagas med youghurt i en tomatbaserad currysås
  • Lamm/Biff Aubergine
    205:-
    Lamm med methiblad, spiskummin, aubergine och champinjoner i currysås.
  • Lamm rogonjosh
    215:-
    Lamm med youghurt och chili i en sydindisk curryblandning (stark).
  • Lamm / Biff / Chicken Jhalfrezy
    215:-
    Tillagas med lök, paprika och chili i en stark currysås.
  • Lamm/Biff (eko) Rezala
    215:-
    Lamm Rezala är en rätt från östra Indien (East India). Rätten tillagas med cashewnötter, kardemumma, koriander, och gurkmeja.

Barnmeny

  • Chicken Tikka Masala
    105:-
  • Chicken Korma
    105:-
  • Tandoori Chicken
    105:-

Köket Rekomenderar

  • Mix Grill
    229:-
    Marinerad och grillad kycklingfilé, lammfilé och scampi serveras med stekta grönsaker och cashewnötsås
  • Eastern Lamb shanks/lammlägg
    229:-
    Långkokt lammlägg tillagas med färska örter och grönsaker, serveras med salt lassi.
  • Char Kol Chicken (ekologisk)
    219:- | 245:-
    Träkolsgrillad kycklingfilé med malen ingefära, vitlök, tomat, grovmalda cashewnötter, chili och grädde.
  • Pineapple Prawn Stew
    245:-
    Smörstekt scampi, marinerad i gurkmeja och ananas i cashewnötsås.
  • Chicken/Scampi Rashna
    219:-|245 :-
    Örtmarinerad kyckling/scampi serveras med stekt broccoli, champinjoner, spenat och tomat. Serveras med chapati och raita
  • Biryani Hyderabadi (ekologisk)
    219:- | 245:-
    Fina bitar av lamm, kyckling eller räkor tillagat med basmatiris i speciella kryddor. Serveras med husets sås.
  • Mint Kebab Sizlar
    219:-
    Lammfärs på spett, marinerade med färska myntablad, ingerfära, vitlök, koriander och Garam Masala. Grillas i lerugn och serveras med sötpotatis.
  • Jhinga Vindi
    245:-
    Jätteräkor med indiska, exotiska grönsaker ”vindi”.

A la Carte special

Ej för avhämtning

  • Raw Kebab
    279:-
    En delikatess i det indiska köket!  Lammfilé marineras med röd chili, papaya, vallmofrö, grön kardemumma och vit kummin och grillas i lerugn. Serveras med stekta grönsaker och pilaffris
  • Eastern Lamb Racks
    279:-
    Lammracks grillas med koriander, svartpeppar cayennepeppar, salt, yoghurt, kummin, vitlök och lök. Serveras med smörfrästa grönsaker och pilaffris.
  • Garlic Grill Chicken
    239:-
    En halv, ekologisk (krav) kyckling marineras med yoghurt, lök, citronsaft, garam masala, gurkmeja och vitlök, grillas i lerugn. Förberedelsen tar ca 30 minuter. Serveras med pilaffris
  • Eastern Chop
    239:-
    Kokt lammfilé marineras med kökets egen kryddblandning. Serveras med stekta grönsaker
  • Sham Savera
    239:-
    Spenat tillagas med tomater, riven färsk indisk ost,  kummin, hackad chili och vitlök och gurkmeja. Serveras med husets egen sås.
  • Nalli paya Rumali Roti
    259:-
    Lammlägg med koriander, ingefära, chili och gurkmeja kokas länge, tills det är mört och saftigt.

    Nalli paya smakar bäst med Rumali roti, ett indiskt tunnbröd

Efterrätter

  • Eastern Passion
    89:- | 149:-
    Chokladmousse och glutenfri chokladbotten med mangokräm
  • Kulfi
    85:- | 149:-
    Hemgjord glass med russin, kokos, pistagenötter och saffran serveras med färska bär.
  • Morotskaka med ekologisk glass
    89:- | 149:-
    Ekologisk gräddglass med morotskaka serveras med olika sorters bär.
  • Ekologisk gräddglass / mango / citron sorbet
    45:- | 99:-
    Ekologisk gräddglass med äppel- och kanelsmak eller citron/mangosorbet
  • Te/Kaffe
    38:-
  • Grönt Te/Darjeeling/ Earl Grey
    38:-
  • Capuccino/Espresso
    40:- | 46:-
  • Chai/Masala Chai
    48:-
    Med eller utan mjölk
  • Mangli
    75:-

Bröd

  • Naturell Naan
    35:-
  • Naan med vitlök
    38:-
  • Naan med ost
    45:-
  • Peshwari Naan
    45:-
    med honung, mandel, russin och kokos.
  • Masala Nan
    38:-
    täckt med sesamfrön och svart kummin
  • Naan med koriander
    38:-
  • Chapati
    38:-
  • Poori
    38:-
    Friterat linsbröd
  • Parantha
    45:-

Tillbehör

  • Honungsraita
    29:-
  • Saffransris
    59:-
  • Chili pickles/ Lime pickles
    29:-
  • Mango Chutney/ Tamarind Chutney
    29:-
  • Mixed pickles/ Mango pickles
    29:-
  • Mango & Mint Chutney
    29:-
  • Extra ris
    29:-

Galleri

Press

Gourmé och Gourmand 4/4

Förrätterna är fullproppade med smak. Bäst är den hemlagade osten panir sasli (95 kr) som serveras med en sötsyrlig mangosås och en kall yoghurtsås, raita. Små fyrkantiga ostbitar som stekt med färsk spenat, örter och lök.

Länk

Följ oss på Facebook!

Bordsbeställning

Du hittar oss även på The Fork & Bookatable!

Vi tar endast emot bordsbokning på  tel: 08-519 479 90 | 08-528 001 11

Hemleverans

  • Öppettider

    Måndag till Torsdag: 11:00-23:00 (köket 11:00-22:00)
    Fredag: 11:00-00:00 (köket 11:00-23:00)
    Lördag: 13:00-00:00 (köket 13:00-23:00)
    Söndag: 13:00-22:00

  • ADRESS

    Kommendörsgatan 46
    114 58 Stockholm
    Sverige

This post is also available in: Engelska